Капаче за жица

/Капаче за жица
Капаче за жица 2018-04-13T11:05:16+02:00

Капаче за жица

Капачето за жица е иновативен производ кој служи за прецврстување на жицата на земјоделските посади. Капачето се става на армирано-бетонскиот столб или железен столб, кој над него може да има мрежа за заштита од сончеви зраци (зависно за која земјоделска гранка е производот).

Овој производ е дизајниран за 1 или 2 жици да поминуваат по неговите канали т.е. жиците да се вкрстуваат ексцентрично една со друга на 90°.

Капачето овозможува :

  • Подобаро билансирање на притисокот на оптегнатата жица
  • Зацврстување на жицата рамномерно
  • Заштина на бетонски или железни столбови од оштетување
  • Заштеда на време при монтирање на жицата
kapacka za odrina

Технички карактеристики