КАПАЧЕ ЗА ЖИЦА

//КАПАЧЕ ЗА ЖИЦА
КАПАЧЕ ЗА ЖИЦА 2018-04-13T10:52:52+02:00

Project Description

Капачето за жица е иновативен производ кој служи за прицврстување на жицата на земјоделските посади. Капачето се става на армирано-бетонскиот столб или железен столб, кој над него може да има мрежа за заштита од сончеви зраци (зависно за која земјоделска гранка е производот).

Овој производ е дизајниран за 1 или 2 жици да поминуваат по неговите канали т.е. жиците да се вкрстуваат ексцентрично една со друга на 90°.

Капачето овозможува :

  • Подобаро балансирање на притисокот на оптегнатата жица
  • Зацврстување на жицата рамномерно
  • Заштина на бетонски или железни столбови од оштетување
  • Заштеда на време при монтирање на жицата
kapacka za odrina

Технички карактеристики